Novi tip digitalnog šahovskog sata „Šah plus“ kreće u prodaju. Reč je o modelu digitalnog sata sa poboljšanim softverom, više opcija, drvenim i kvalitetnijim kućištem od konkurencije, kao i kvalitetnim ostalim delovima.

Cena je 60 evra što doprinosi tome da je najbolji odnos cene i kvaliteta. Sat možete poručiti na broj telefona 063 7217 555

digi-sat-2-500x377 digi-sat-kutija-500x439

 

Osnovne karakteristike novog digitalnog šahovskog sata „Chess-plus“

1) Za razliku od ostalih, „Chess-pluss“ je drveni sat sa drvenom klackalicom, jako kvalitetne izrade.
2) Jednostavan je za upotrebu i ne razlikuje se po tome od već poznatih satova.
3) Mogućnost korišćenja svih tipova i perioda igre ugrađena je na satu.
4) Precizan u merenju vremena sa malom potrošnjom baterija.
5) Kompatibilan sa elektronskim tablama
6) Usaglašen sa FIDE pravilima šahovske igre
7) Veliki displej sa anti-refleks staklom i jasnom vidljivošću brojki, što se lepo može videti na fotografijama (nema nikakve senke, iako je snimljeno sa blicem)

Novo:

1) Postojanje „nultog” moda sa pamćenjem poslednjeg zapisa vremena pre isključenja, čak i iznenadnog isključenja
2) Jednostavno ispravljanje nelegalno odigranog poteza bez mogućnosti greške
3) Mogućnost programiranja modova sa i bez brojanja poteza. Do sada su se većinom koristili metodi da sat dodaje vreme posle odigranog 40. poteza. Međutim, na sve više međunarodnih takmičenja, vreme se dodaje kad prvom igraču padne zastavica. Kod ovog sata postoje obe mogućnosti.
4) Mogućnost programiranja sa i bez blokiranja vremena prilikom „pada zastavice”. Sudija sam može odabrati šta će se desiti kada jednom igraču padne zastavica. Prva mogućnost je da se sat blokira, a druga da igraču kome nije pala zastavica i dalje teče vreme. Ovaj sat omogućava takav izbor.
5) Prelazak na sledeću partiju ili režim rada bez isključivanja. Sat se ne mora stalno uključivati i isključivati. Prelazak na sledeću partiju vrši se kombinacijom dva dugmeta.

Оставите одговор