Kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije igrao se 18.10. i 19.10.2014. godine od 10 časova u šahovskom klubu Vidikovac. Posle odigranih 7 kola na tempo igre od 30 minuta, najbolji su sasvim zasluženo osvojili kategorije. Na turniru za osvajanje IV kategorije učestvovalo je 15 igrača, dok je na turniru za osvajanje III kategorije učestvovalo 11 igrača.

U veoma jakoj konkurenciji, 15 izuzetnih takmičara, nadigravanje je trajalo sve do poslednjih minuta. Po konačnom plasmanu IV kategoriju osvojili su: Miloš Kozomara sa maksimalnim brojem pobeda 7, Željko Davidović sa osvojenih 5,5 poena, Dušan Jovičić takodje sa osvojenih 5,5 poena ali nešto slabijim dodatnim kriterijumima, kao i četiri igrača sa osvojena 4 poena Andrija Jovanović, Teodora Jovičić, Nemanja Pavlović i Stefan Marinković.

Turnir IV kategornika za osvajanje III kategorije igralo je 11 već iskusnih igrača. Posle samo dva remija, 21 pobede belih i 12 pobeda crnih kategoriju su osvojila trojica najjačih. Prvo mesto sa maksimalnim brojem poena zauzeo je Igor Nikolić, drugo mesto sa 6 poena zauzeo je Marko Mirčevski, dok je treće mesto sa 4 poena osvojio Vasilije Pantelić zbog boljih dodatnih kriterijuma.

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV
Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za III

Sledeći kategorni turnir je za dve nedelje, pridružite se i osvojite kategoriju!

Оставите одговор