3. Pojedinačno i ekipno otvoreno prvenstvo Čukarice u ubrzanom šahu za mlade, pod pokroviteljstvom gradske opštine Čukarica, održano je u osnovnoj školi „Đorđe Krstić“ 07.06.2015. Igralo se u 10 šahovskih kategorija prema uzrastu. Turnir je povlačenjem prvog poteza svečano otvorio pomoćnik predsednika GO Čukarica Žarko Petronijević.

Gradska opština Čukarica u organizaciji šahovskog kluba „Kralj“ uspela da okupi oko 100 talentovanih mališana i samim tim postignut je neverovatan uspeh. O klvalitetu samog takmičenja govori i to da je bilo uključeno preko 10 šahovskih klubova ne samo sa opštine Čukarica, već i sa Rakovice, Novog Beograda, Voždovca, Starog grada, Batajnice, Starih Banovaca, Pančeva, Mladenovca, Smedereva…

Turnir se igrao u 5 kola sa tempom igre od 15 minuta po igraču. Kao najbrojnija grupa izdvaja se grupa dečaka do 8 godina gde je bilo čak 30 učesnika. Na samom takmičenju vladala je pozitivna atmosfera, nije bilo suza zbog izgubljenih partija ali je bilo beskrajne sreće nakon osvajanja medalja i pehara. Svi takmičari su nagrađeni zahvalnicama, dečijim časopisom Zvonce kao i godišnjim kalendarom. Najbolji su osvojili i šahovsku literaturu kao i vaučere za besplatno treniranje tekvondoa u julu i avgustu mesecu u tekvondo klubu Vidikovac.

Ekipni plasman gde je učestvovalo 13 šahovskih klubova je sledeći:

1. Šahovski klub Vidikovac

2. Šahovski klub Kralj

3. Šahovski klub Kralj – Novi Beograd

Fotografije i više detalja možete pogledati na sajtu organizatora www.sahklubkralj.com

Оставите одговор