Šahovski savez Beograd, organizuje u hotelu „Slavija“ i sali ŠSB, od 23.- 27.06.2015. god tradicionalni turnir mladih „OMLADINSKE NADE – 2015“. Početak turnira je zakazan za 23. jun 2015. godine u 09:30 časova. Osim prvog dana kada se igra jedno kolo, u ostalim danima igraju se dupla kola sa početkom u 09:30 i 13:00 časova, što će detaljnije biti regulisano Pravilnikom turnira, a posebno se odnosi na poslednji dan.Pravo učešća imaju svi zainteresovani (bez obzira na pol) rođeni/e 1997. i mlađi/e, a koji su članovi fonda „Nikola Karaklajić“ i da imaju najmanje III kategoriju. Igra se 9 kola po švajcarskom sistemu(FIDE varijanta).
Tempo igre je 60 minuta za 40 poteza, plus 30 minuta po igraču, do kraja partije. Na turniru se mogu osvojiti I i II kategorija. Svi učesnici su obavezani da donesu ispravan šahovski sat i standarnu šahovsku garnituru. Turnir ima i kvlifikacioni karakter za Omladinsko prvenstvo Beograda za 2015. Deset prvoplasiranih učesnika koji nemaju pravo direktnog učešća stiče pravo učešća na Omladinskom prvenstvu Beograda.
Učesnici turnira koji nisu izvršili uplatu u fond „Nikole Karaklajića“ za 2015 godinu,, mogu to učiniti prilikom prijave ili neposredno pre početka turnira, jer u protivnom nemaju pravo učešća na turnir. Uplatom od 300,00 dinara, za tekuću kalendarsku godinu, član fonda stiče pravo da prilikom učešće na svim open turnirima u organizaciji ŠSB, ostvari popust od 5% prilikom uplate kotizacije. Igrači koji imaju rejting FIDE, dužni su da najkasnije do početka trećeg kola izvrše uplatu rejting takse za 2015. godinu. Ne uplaćivanje takse ili ne podnošenje dokaza na uvid o izvršenoj uplati do navedenog kola, može dovesti do isključenje igrača sa turnira. Taksa se plaća u Šahovskom savezu Beograda. Sva obaveštenja o turniru ili u vezi fonda „Nikole Karaklajića“, mogu se dobiti prilikom prijave za turnir u kancelariji ŠS Beograda ili na telefon: 26-56-846.
Prijave se primaju u ŠSB do 22. juna do 14,00 sati.

Оставите одговор