REPUBLIČKO POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA U ŠAHU ZA ŠKOLSKU 2015/2016. GODINU

Takmičenje iz Kalendara takmičenja i smotri učenika osnovnih škola Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja


            Šahovski savez Nišavskog okruga u saradnji sa OŠ “Dušan Radović” iz Niša, organizuje Republičko pojedinačno i ekipno prvenstvo učenika osnovnih škola Srbije u šahu za školsku 2015/2016. godinu.   Pojedinačno prvenstvo će se održati u subotu, 21. maja, dok će se ekipno prvenstvo održati u nedelju, 22. maja 2016. godine. Oba takmičenja se igraju u osnovnoj školi “Dušan Radović” u Nišu, sa početkom u 12:00 sati oba dana.

            U pojedinačnoj konkurenciji takmičenje će se održati u četiri starosne grupe, u obe konkurencije, i to posebno dečaci, posebno devojčice:

     Grupa M1-2    (učenici I i II razreda)                        Grupa Ž1-2    (učenice I i II razreda)
     Grupa M3-4    (učenici III i IV razreda)                   Grupa Ž3-4    (učenice III i IV razreda)
     Grupa M5-6    (učenici V i VI razreda)                     Grupa Ž5-6    (učenice V i VI razreda)
     Grupa M7-8    (učenici VII i VIII razreda)               Grupa Ž7-8    (učenice VII i VIII razreda)

U svakoj grupi odigraće se maksimalno 7 kola po švajcarskom sistemu, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za celu partiju. Ukoliko u nekoj od takmičarskih grupa ne bude odgovarajući broj takmičara, organizator zadržava pravo da promeni sistem takmičenja i broj kola.

U ekipnoj konkurenciji održaće se dva odvojena takmičenja i to u konkurenciji učenika i u konkurenciji učenica. Kod učenika, ekipu čine 4 takmičara, uz maksimalno 2 rezerve. Kod učenica, ekipu čine 2 takmičarke, uz 1 rezervu.

 

Satnica turnira: Turnir kreće nakon otvaranja u 12 sati; svih 7 kola se igraju jedno za drugim sa mini pauzom između kola za parovanje;

Završetak i proglašenje najboljih oba dana je planirano za 16:30 sati.

 

Pravo učešća na Republičkom takmičenju, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, imaju pojedinci i škole koje su to pravo izborili na prethodnom nivou takmičenja – u pojedinačnoj konkurenciji iz svih Okruga, po 3 prvoplasirana takmičara u svakoj grupi, a za Grad Beograd po 10 prvoplasiranih učenika i učenica u svakoj grupi, ako su u pratnji angažovanog nastavnika. U ekipnoj konkurenciji po 1 muška i 1 ženska prvoplasirana ekipa prema plasmanu sa okružnog takmičenja, a za Grad Beograd po 3 prvoplasirane ekipe u obe konkurencije.

Za po tri prvoplasirana učenika i učenice iz svake takmičarske grupe u pojedinačnoj konkurenciji, predviđene su diplome ( pehar i medalje ) Šahovskog saveza Srbije.

U ekipnoj konkurenciji, tri prvoplasirane ekipe dobijaju diplome ( pehar i medalje ).

Svi takmičari su obavezni da zajedno sa svojim nastavnicima dođu na takmičenje i izvrše prijavu najkasnije do 11:30 časova na dan početka odnosnog takmičenja.

Takmičari su dužni da sa sobom ponesu šahovsku garnituru standardne veličine i ispravan šahovski sat.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod Republičkog koordinatora za ciklus školskih takmičenja, Ace Jovana Krstića (060/611-4000 acajovankrstic@gmail.com) ili predsednika ŠS Nišavskog okruga Igora Lukića (065/2-419-206 igorlukic79@gmail.com).

 

NAPOMENA:

Satnica i dinamika turnira je podešena za one koji putuju i vraćaju se kući istoga dana. Za one koji žele smeštaj, korisni linkovi za smeštaj u Nišu su: www.visitnis.com/hoteli.html , www.sobe-smestaj.com/smestaj-u-nis.html, www.niscafe.com/hoteli-hosteli-moteli-smestaj-u-nisu/

 

Šahovski savez Nišavskog okruga

Оставите одговор