1. Šahovski savez Beograda, organizuje ekipno omladinsko prvenstvo Beograda za 2016. g. Prvenstvo se igra u Šahovskom savezu Beograda i u Hotelu „Slavija“, od 28 do 31 Avgusta 2016. godine, sa početkom svakog dana u 10.00 časova.
2. Pravo učešća imaju svi klubovi registrovani kod ŠSB. Za ekipu mogu nastupati omladinci i omladinke rođeni 1996. i mlađi, uz obavezu da su registrovani kod ŠSB za klub koji je izvršio prijavu za takmičenje. (omladinci i omladinke koji imaju dvojnu registraciju mogu igrati samo za matični klub).
3. Klub može prijaviti najviše dve ekipe (ekipe mogu biti i mešovitog sastava u konkurenciji omladinaca). Takmičari/ke koji su prijavljeni za jednu klupsku ekipu, nemaju pravo nastupa za drugu ekipu kluba u toku takmičenja. Ovo pravilo važi i u finalu.
4. Prvenstvo se igra u dva dela. Prvi deo 28-29. 08. 2016 g, igra se po Švajscarskom sistemu u 7 kola (tri kola prvog dana, a četiri kola drugog dana), a drugi deo po Kup sistemu igra se 30 i 31.08.2016.
5. Prva tri kola igraju se u sali Šahovskog saveza Beograda.
6. Takmičenje se igra na elektronskim satovima koje obezbeđuje organiѕator.
7. Po četiri prvoplasirane ekipe iz prvog dela takmčenja, plasiraju se za finale i razigravaće po rasporedu: 1 – 4 i 2 – 3. .
8. Igra se na 4 table kod omladinaca i na 3 table kod omladinki, (sastav ekipe za svako kolo u prvom delu takmičenju predaje se po kategorijama i
titulama). Klubovi koji prijave i drugu ekipu, moraju predati spisak igrača za drugu ekipu (4-8 igrača), pre početka tamičenja.
9. Sve ekipe dužne su da donesu po dve šahovske garniture standardne veličine
10. U prvom delu takmičenja igra se 7 kola, po Švajscarskom sistemu (Komjutersko parovanje). Tempo igre u prvom delu takmičenja je 25
minuta plus 10 sekunde za svaki potez. Igra se po Pravilima FIDE za ubrzani šah i Pravilniku ŠS Srbije za ekipna takmičenja.

Оставите одговор