Omladinsko ekipno prvenstvo Beograda za 2017.godinu

Šahovski savez Beograda, organizuje ekipno omladinsko prvenstvo Beograda za 2017.g. Prvenstvo se igra od 27. do 28.Avgusta 2017. godine, sa početkom svakog dana u 10.00 časova.Svaka prijavljena ekipa mora doći pola sata pre početka takmičenja.
1. Pravo učešća imaju svi klubovi registrovani kod ŠSB. Za ekipu mogu nastupati omladinci i omladinke rođeni 1997. i mlađi, uz obavezu da su registrovani kod ŠSB za klub koji je izvršio prijavu za takmičenje. (omladinci i omladinke koji imaju dvojnu registraciju mogu igrati samo za matični klub).
2. Klub može prijaviti najviše dve ekipe (ekipe mogu biti i mešovitog sastava u konkurenciji omladinaca). Takmičari/ke koji su prijavljeni za jednu klupsku ekipu, nemaju pravo nastupa za drugu ekipu kluba u toku takmičenja. Ovo pravilo važi i u finalu.
3. .Prvenstvo se igra u dva dela. Prvi deo 27.08.2017. g, igra se po švajcarskom sistemu u 5 kola , a drugi deo po Kup sistemu igra se 28.08.2017.
4. Po četiri prvoplasirane ekipe iz prvog dela takmičenja, plasiraju se za finale i razigravaće po rasporedu: 1 – 4 i 2 – 3. .
5. Igra se na 4 table kod omladinaca i na 3 table kod omladinki, (sastav ekipe za svako kolo u prvom delu takmičenju predaje se po kategorijama i titulama). Klubovi koji prijave i drugu ekipu, moraju predati spisak igrača za drugu ekipu (4-8 igrača), pre početka tamičenja.
6. U prvom delu takmičenja igra se 5 kola, po Švajcarskom sistemu (Kompjutersko parovanje). Tempo igre u prvom delu takmičenja je 25 minuta plus 10 sekundi za svaki potez. Igra se po Pravilima FIDE za ubrzani šah i Pravilniku ŠS Srbije za ekipna takmičenja.
7. Plej of se igra na 60 minuta plus 30 sekundi bonifikacije za svaki potez.Potezi se pišu i igra se po pravilima FIDE i Pravilniku ŠS Srbije za ekipna takmičenja.
8. Sve ekipe dužne su da donesu po dve šahovske garniture standardne veličine Prvenstvo se igra na digitalnim satovima, svaka ekipa treba da obezbedi po 2 digitalna sata a u slučaju da neka ekipa ne poseduje iste, neka naglasi prilikom prijavljivanja za takmičenje Šahovskom Savezu Beograda

Prijave slati putem mejla u ŠSB-a beochess@yahoo.com najkasnije do srede 23. Avgusta.2017.godine.
Turnir se igra u Hotelu ,,Slavija” a organizator zadržava pravo promene mesta igranja takmičenja.

Оставите одговор