Нови Београд – блок 63

Квалитетно образовање за све генерације шахиста

Школа шаха Краљ налази се у срцу Новог Београда, у блоку 63 (Гандијева 142).

Током целе године, школа шаха Краљ прима нове чланове у своје редове, нудећи различите програме за све узрасте и нивое знања, од почетника до такмичара, укључујући и аматере и одрасле полазнике:

  • Школа шаха за децу од 4 до 7 година
  • Школа шаха за децу од 8 до 11 година
  • Школа шаха за децу од 12 до 15 година
  • Школа шаха за средњошколце и студенте
  • Школа шаха за одрасле

У оквиру шаховског клуба, школа шаха организује разне догађаје као што су турнири, манифестације, симултанке и кампови. Ове активности пружају прилику полазницима да унапреде своје вештине, као и да стекну нова пријатељства са шахистима сличних интересовања.

Посетите званични сајт клуба за више информација о школи шаха.

Шаховски клуб Краљ окупља чланове из различитих делова Београда, као што су: Алтина, Батајница, Бежанијска коса, блокови Нови Београд, Борча, Галеника, Котеж, Крњача, Ледине, Миријево, Нови Београд, Овча, Сурчин, Земун… Овај податак указује на висок квалитет образовања који школа шаха Нови Београд пружа својим полазницима.

Уз стручно вођство искусних инструктора, школа шаха Краљ се посвећује развоју шаховских вештина сваког полазника, прилагођавајући наставу њиховим индивидуалним потребама и темпу учења. Овде се негује љубав према шаху и развијају вештине које ће полазницима користити током читавог живота.

Школа шаха за децу

Предности које пружа учење шаха

Учење шаха нуди бројне предности полазницима свих узраста и нивоа знања. Ова древна игра захтева стратегију, логику и креативност, а њеним усвајањем можете очекивати следеће предности:

Развијање когнитивних способности: Шах побољшава концентрацију, меморију, логичко размишљање, аналитичке вештине и способност доношења одлука.

Повећање креативности: Играње шаха подстиче машту и креативност, јер захтева од играча да смишљају различите стратегије и комбинације како би победили противника.

Развој вештина решавања проблема: Учење шаха помаже у развијању способности анализирања проблема и проналажења ефикасних решења, што се може применити у многим аспектима живота.

Унапређење емоционалне интелигенције: Играње шаха подучава играче самоконтроли, стрпљењу, одговорности за своје поступке, као и способности суочавања с губицима и учењу из властитих грешака.

Подстицање спортског духа и фер-плеја: Учење шаха учи полазнике поштовању противника, правилима игре и фер-плеју, што доприноси развоју добрих спортских навика и поштовању других играча.

Унапређење социјалних вештина: Шах подстиче дружење и комуникацију с другим играчима, што може помоћи у развијању вештина тимског рада, међусобног уважавања и социјализације.

Превенција когнитивног опадања: Редовно играње шаха може помоћи у очувању менталних способности, посебно код старијих особа, и тако допринети превенцији когнитивног опадања повезаног с годинама.

Универзалност и приступачност: Шах је игра која се игра широм света, без обзира на узраст, пол, културу или социоекономски статус. То значи да учење шаха отвара врата глобалној заједници играча с којима можете размењивати знање, искуство и пријатељства.

Учење шаха нуди бројне предности које могу обогатити живот сваког појединца, пружајући прилику за лични и интелектуални развој, као и за стварање трајних веза с другим љубитељима ове древне игре.

ШАХОВСКИ КЛУБ КРАЉ

Адреса

Нови Београд
блок 63 – улица Гандијева 142

Телефон

Сајт