Novi Beograd – blok 63

Kvalitetno obrazovanje za sve generacije šahista

Škola šaha Kralj nalazi se u srcu Novog Beograda, u bloku 63 (Gandijeva 142).

Tokom cele godine, škola šaha Kralj prima nove članove u svoje redove, nudeći različite programe za sve uzraste i nivoe znanja, od početnika do takmičara, uključujući i amatere i odrasle polaznike:

  • Škola šaha za decu od 4 do 7 godina
  • Škola šaha za decu od 8 do 11 godina
  • Škola šaha za decu od 12 do 15 godina
  • Škola šaha za srednjoškolce i studente
  • Škola šaha za odrasle

U okviru šahovskog kluba, škola šaha organizuje razne događaje kao što su turniri, manifestacije, simultanke i kampovi. Ove aktivnosti pružaju priliku polaznicima da unaprede svoje veštine, kao i da steknu nova prijateljstva sa šahistima sličnih interesovanja.

Posetite zvanični sajt kluba za više informacija o školi šaha.

Šahovski klub Kralj okuplja članove iz različitih delova Beograda, kao što su: Altina, Batajnica, Bežanijska kosa, blokovi Novi Beograd, Borča, Galenika, Kotež, Krnjača, Ledine, Mirijevo, Novi Beograd, Ovča, Surčin, Zemun… Ovaj podatak ukazuje na visok kvalitet obrazovanja koji škola šaha Novi Beograd pruža svojim polaznicima.

Uz stručno vođstvo iskusnih instruktora, škola šaha Kralj se posvećuje razvoju šahovskih veština svakog polaznika, prilagođavajući nastavu njihovim individualnim potrebama i tempu učenja. Ovde se neguje ljubav prema šahu i razvijaju veštine koje će polaznicima koristiti tokom čitavog života.

Škola šaha za decu

Prednosti koje pruža učenje šaha

Učenje šaha nudi brojne prednosti polaznicima svih uzrasta i nivoa znanja. Ova drevna igra zahteva strategiju, logiku i kreativnost, a njenim usvajanjem možete očekivati sledeće prednosti:

Razvijanje kognitivnih sposobnosti: Šah poboljšava koncentraciju, memoriju, logičko razmišljanje, analitičke veštine i sposobnost donošenja odluka.

Povećanje kreativnosti: Igranje šaha podstiče maštu i kreativnost, jer zahteva od igrača da smišljaju različite strategije i kombinacije kako bi pobedili protivnika.

Razvoj veština rešavanja problema: Učenje šaha pomaže u razvijanju sposobnosti analiziranja problema i pronalaženja efikasnih rešenja, što se može primeniti u mnogim aspektima života.

Unapređenje emocionalne inteligencije: Igranje šaha podučava igrače samokontroli, strpljenju, odgovornosti za svoje postupke, kao i sposobnosti suočavanja s gubicima i učenju iz vlastitih grešaka.

Podsticanje sportskog duha i fer-pleja: Učenje šaha uči polaznike poštovanju protivnika, pravilima igre i fer-pleju, što doprinosi razvoju dobrih sportskih navika i poštovanju drugih igrača.

Unapređenje socijalnih veština: Šah podstiče druženje i komunikaciju s drugim igračima, što može pomoći u razvijanju veština timskog rada, međusobnog uvažavanja i socijalizacije.

Prevencija kognitivnog opadanja: Redovno igranje šaha može pomoći u očuvanju mentalnih sposobnosti, posebno kod starijih osoba, i tako doprineti prevenciji kognitivnog opadanja povezanog s godinama.

Univerzalnost i pristupačnost: Šah je igra koja se igra širom sveta, bez obzira na uzrast, pol, kulturu ili socioekonomski status. To znači da učenje šaha otvara vrata globalnoj zajednici igrača s kojima možete razmenjivati znanje, iskustvo i prijateljstva.

Učenje šaha nudi brojne prednosti koje mogu obogatiti život svakog pojedinca, pružajući priliku za lični i intelektualni razvoj, kao i za stvaranje trajnih veza s drugim ljubiteljima ove drevne igre.

ŠAHOVSKI KLUB KRALJ

Adresa

Novi Beograd
blok 63 – ulica Gandijeva 142

Telefon